Tippek és tévhitek

Megjelent a Captivate új verziója!

Jó látni az e-learning tananyagfejlesztő eszközök evolúcióját, legyen szó Lectoráról, vagy Captivate-ről. Ezúttal a Captive jelentkezett új verzióval, méghozzá a nyolcadikkal. Nézzünk néhány újítást a korábbi verziókhoz képest:

captivate8

–          Az Adobe fejlesztők úgy vették észre, hogy a Captivate egyik nagy hátránya a barátságtalan felhasználói felület, ezért ezt teljes mértékben megváltoztatták. Eltűnt pl a korábban alul helyet foglaló idősáv.

–          Egy teljesen új funkció kapott helyet a programban, még hozzá a „responsive project”, amelynek lényegét úgy fogalmazhatjuk meg, hogy elég egyszer elkészíteni az anyagot és az minden eszközön használható. A funkciót kipróbáltuk, de sajnos még nem tökéletes, reméljük, a későbbiekben erre nagyobb figyelmet szentelnek.

–          Ugyanúgy lehetőség van flash formátumba elkészíteni SCORM csomagjainkat, de mellé kiválasztható a HTML5 mód is. Ebben az esetben az eszköz választja ki a neki megfelelő változatot.

–          Export funkció: Eddig csak a szövegeket tudtuk exportálni, most már a slideokkal is meg tudjuk ezt tenni.

Ezen kívül persze sok más apróbb fejlesztés is helyet kapott, rengeteg idő lenne felsorolni, ezért ajánlunk néhány külföldi oldalt, ahol további leírásokat lehet találni ezzel kapcsolatban:

http://www.adobe.com/hu/products/captivate.html

http://www.cpguru.com/adobe-captivate-8-review/

http://captivatedev.com/2014/05/20/adobe-captivate-8-0-released-adobe-get-right/

 

A szerzőről

Elter Luca

Szóljon hozzá