Tippek és tévhitek

Hogyan készítsünk karaktert?

Gyakran találni praktikus dolgokat a Rapid E-learning Blogon, melyeket mi is szeretünk alkalmazni. Ezúttal a már sokszor szóba kerülő karakterek elkészítéséről írtak néhány jó ötletet.

rajz

Clip Art: A PowerPoint galériáját érdemes átnézegetni és használni az ott szereplő karaktereket. A képek sok esetben csoportba kerülnek beszúrásra, de az „ungrouping” funkcióval hamar átalakíthatjuk a választott képet.

Stock galériák: Rengeteg ingyenesen letölthető képet találunk az interneten. Egy kis kreativitással ezek átalakíthatóak: háttér eltávolítás, majd egy új háttérre helyezés, sziluettek használata. Figyeljünk a jogtiszta jelzőkre!

Egyszerű alakzatok: Ha rajzolt képek mellett döntünk, nem feltétlenül kell piktogramokat keresnünk, összerakhatjuk a figurát síkidomokból is. A módszer nagy időbefektetést igényel, de ha már van egy gyűjteményünk, elég a hajat, ruházatot változtatni.

Vázlat: A rajzolt alakzatoknál maradva, bízzunk kézügyességünkben és alkossunk szabad kézzel (egérrel) figurákat. Egész más megjelenése lesz tananyagunknak, érdemes kipróbálni.

Piktogram készletek: Ugye mindenkinek ismerős a fekete emberke, akiket mosdó ajtókon, kijáratoknál, KRESZ táblákon láthatunk?

Vektorképek: Rengeteg internetes oldalt találhatunk, ahol magunk rakhatunk össze karaktereket. Ennek előnye, hogy a figurák stílusa egységes lesz. Pl.: Inkscape.

Tartalomfejlesztő eszköz galériája: Már írtunk arról, hogy a Lectorának gazdag beépített galériája van karaktereket illetően. Ha valakinek ez sem lenne elég, az E-learning Brothers oldalán is rengeteg megoldás közül válogathatunk, ráadásul most hatalmas akciót is hirdettek a Lectora usereknek.

Mi személy szerint szeretünk karaktereket használni a tananyagokban, sokkal személyesebbé teszik azokat. Ti hogy vélekedtek erről? Honnan szerzitek az alakzatokat?

Véleményeket kommentben várjuk, amennyiben pedig érdeklődik megoldásaink iránt, ezen a felületen teheti fel kérdéseit.

A szerzőről

Elter Luca

Szóljon hozzá