Tippek és tévhitek

Hogyan tegyük jobbá tananyagainkat?

Ismét egy gyakorlatias és hasznos cikkre akadtunk a Rapid e-learning blogon. A cikkben néhány tippet kapunk arra vonatkozóan, hogy hogyan tegyük jobba tananyagainkat.

datum

Aki már túl van a sokadik e-learning tananyagán, gyakran fordul elő, hogy egy idő után ugyanazt az interakciót, ugyanazt a design használja. A szakmának pont a kreativitás szabadsága a szépsége, így éljünk is ezzel a lehetőséggel. Íme néhány tipp, hogy könnyebben menjen:

  1. Csináljunk néha valami mást: Ha úgy érezzük, hogy belefáradtunk a kötelező képzésekről, vagy banki termékekről szóló anyagok gyártásába, próbáljunk meg időt szakítani arra, hogy valami teljesen más témájú projekten dolgozzunk. Vagy például
  2. Hirdessünk e-learning kihívásokat társaink között. Például szabjuk meg, hogy csak drag&droppal lehessen navigálni egy anyagban. Fogalmazzunk meg 100 szituációt, amelyet jól lehet használni tananyagokban: hegymászás, utazás, stb. ezek később inspirációs bankként szolgálhatnak.
  3. Gyűjtsünk ötleteket! Rengeteg új ötletet találhatunk külföldi blogokon, gyöngyszemek közt, vagy demóanyagokban.
  4. Másoljunk és ismételjünk! Ha sokat nézzük a külföldi oldalak anyagit, észrevehetjük, hogy egy-egy forrásból származó anyagok nagyon egyformák. Ennek oka, hogy mindenkinek megvan a maga stílusa. Másoljuk ezeket le, de próbáljunk meg változtatni néhány dolgot: színvilág, betűkészlet, elrendezés. Szuper dolgok sülhetnek ki egy-egy kísérletezésből.

Végül pedig néhány példa, ahol új ötleteket gyűjthetünk:

 

Ti mit tesztek, ha elfogy az ihlet?

A szerzőről

Elter Luca

4 hozzászólás

Szóljon hozzá