Tippek és tévhitek

E-learning dream team

e-learning dream teamHogyan alakítsunk e-learning szuper csapatot? Egy általunk kedvelt e-learning blogon, az e-learning brothers honlapján bukkantunk egy hasznos cikkre, ami segít választ adni erre a kérdésre. Régebbi cikkünkben már írtunk a kapcsolatépítés szerepéről, ám ebben a bejegyzésünkben 4 hasznos tippet szeretnénk bemutatni, ami jó kiinduló pont lehet ahhoz, hogyan alakítsunk egy hatékony e-learning csapatot.

 

  1. Egyenlőség

A csoport minden tagjának egyenlő mértékben tisztában kell lennie a felelősségi körökkel, és az elvárásokkal. Mindenki tehetségét ki kell használni, mert az egyéni készségek és képességet a csoport minden tagja számára hasznosak lehetnek. A csoport sokkal jobban működik együtt, ha a résztvevők a döntéshozatalban is közösen vesznek részt.

  1. A feladatok megújítása

A meetingek után, főleg a hosszas meetingek után, gyakran túlterheltnek, stresszesnek érezzük magunkat. Ezeken oly módon enyhíthetünk, hogy a meetinget az egyéni célok megvalósításának igényeivel zárjuk. A nagyobb átláthatóságból baj nem lehet.

  1. Kommunikáció

Hozzunk létre nyitott kommunikációs csatornákat! A csapat tagok közötti kommunikációs csatornáknak, széleskörűnek és nyitottnak kell lennie. Amikor rendszeres visszajelzést adunk, könnyebben kiküszöbölhetjük a problémákat.

  1. Sokszínűség

A csapat tagjainak sokszínűsége, segíthet a problémák illetve feladatok megoldásában, hiszen többféle nézőpontból közelíthetünk a megoldás felé. Egy heterogén csapat sokkal produktívabb lehet, mint egy homogén csoport. Különböző vizsgálatok során, (MIT, Carnegie Mellon, és a Union College kutatásai) arra a következtetésre jutottak, hogy mivel általában magasabb szintű érzelmi intelligenciával és empátiával rendelkeznek a nők, nagyon jó csapatjátékosoknak bizonyulnak. Ha azt szeretnénk, hogy hatékony csapatunk legyen, adjunk lehetőséget pár szakképzett hölgynek.

 

Ti mit gondoltok, milyen egy jó csapat? Kommentben várjuk a véleményeket!

A szerzőről

Göncző Anna

2 hozzászólás

Szóljon hozzá