Tippek és tévhitek

Karakterek mimikája

Korábbi cikkünkben írtunk az általad készített karakter stílusáról. Ezen a vonalon tovább haladva a következő lépés, hogy kitaláld és megalkosd ezeket a kifejező karaktereket.

Rajzolj a karakterednek néhány jellemző arckifejezést!

Határozd meg a karaktered ,,jellemét” néhány általános, gyakran használt arckifejezéssel. Íme pár egyszerű példa. Ezekből inspirálódva ti is könnyen tudtok ilyeneket csinálni. Mellé ez a video is hasznos lehet, csak egy kis angoltudás kell hozzá.

 

get

Itt van még például 12 mimikai példa. Valószínűleg ennél többre nem is lesz szükséged.

pá,őöáű

Rengeteg ihletet meríthettek még akár Chinie Hidalgo Diaz-tól is. Mint látod, az ő rajzai sem túl komplikáltak, mégis teljesen egyértelműek. Blogján még tippeket is ad, hogyan találj ki egyéni, saját arckifejezést a karakterednek. Két nagyon fontos dologra teszi a hangsúlyt: a szájra és a szemöldökre. Ezek határozzák meg leginkább egy arc érzelem kifejezéseit.

o98p

Kezdd te is egy alappal, amin kikísérletezheted a változatos kombinációkat. Ha egy kicsit jobban tudsz rajzolni, akkor akár bonyolultabb figurák esetén, nagyszerű tutorialokat találsz itt és itt.

rajz

Különböző nagyságú és méretű ecsetek használatával – amik bármelyik rajzprogram alapjai – még gyorsan ki is színezheted. Ez például nagyszerűen alkalmazható, ha képregényes elemeket szeretnél a kurzusodba építeni.

 

Ti milyen eszközökkel alkotnátok meg a karaktereteket? Mi lehet még fontos egy egyéni figura megalkotásakor? Véleményeiteket várjuk kommentben!

A szerzőről

Pálinkás Zsófia

Szóljon hozzá