Módszertan Tippek és tévhitek

Kifejező mozdulatok

hrh

Az előzőekben írtunk arról, miként legyen egyedi a karaktered és hogyan állíts neki mimikát. Most a mozdulatokkal, gesztusokkal kapcsolatban adunk tanácsot.

Talán ez a része egy kicsit nagyobb kihívást jelenthet. Szintén azt tudjuk javasolni, hogy először online talált képek és referencia fotók alapján másolj. Így a legkönnyebb és leggyorsabb megtanulni őket. Később már magadtól is menni fog. Itt fogod megérezni igazán, hogy miért is fontos egy karaktert egyszerű formában megtartani. Sokkal könnyebb a különböző mozdulatokat és pózokat egy pálcika figurán megérezni és megrajzolni, mint egy teljesen kidolgozott emberen. Érdemes gyakorolnod, ahogy a karaktered ül, rámutat valamire, beszél, meglepődik, mérges, tart egy papírt vagy egy dossziét, laptopon gépel, gondolkozik, vagy interakcióba lép egy másik karakterrel.

Ebben a témában például ezeket a hasznos linkeket  tudjuk ajánlani:

http://www.devilsgarage.com/character-design/drawing-character-techniques-for-beginners/

http://scrawlermauler.deviantart.com/art/Stick-figures-152419275

http://scrawlermauler.deviantart.com/art/Stick-figures-152419275

stick_figures_by_scrawlermauler

drawing-a-cartoon-character-in-5-steps-4-728

 

A lényeg, hogy a karaktered egyszerű legyen, személyes, kifejező és könnyen felismerhető. Innentől kezdve hozzád és a munkáidhoz fogják kötni azok, akik megtekintik a tananyagot és elvégzik a kurzust. Ad egy hangulatot, ami a későbbiekben is fémjelzi majd.

 

Találkoztál már olyan e-learning kurzussal, amiben kézzel rajzolt karakterek voltak? Milyen benyomást keltett? Véleményeiteket és tapasztalataitokat várjuk kommentben!

 

A szerzőről

Pálinkás Zsófia

Szóljon hozzá