Eszközök Tippek és tévhitek

Eszközök az online tanulás támogatásához

learn-977543_960_720

Az online tanulás segítésére kiválóan alkalmasak a különböző mobil alkalmazások és weboldalak, hiszen képesek a hagyományos és az online tanulási módszerek egyesítésére.

  • iTalk

Az iTalk egy korszerű és intuitív felhasználói felülettel rendelkező alkalmazás, melynek segítségével könnyedén rögzíthetünk, szerkeszthetünk és terjeszthetünk hangfájlokat. Így garantáltan könnyen megjegyzik a tanulók az elhangzottakat!

 

  • Wunderlist

A Wunderlist egy olyan felhőalapú alkalmazás, mely segít a felhasználóknak észben tartani a mindennapi teendőiket. Főként a kicsit szétszórtabb tanulóknak lehet hasznos, hiszen a segítségével könnyebb összeszedni és átláthatóan elrendezni az online tananyagokat.

 

  • Evernote

Az Evernote segítségével készíthetünk jegyzeteket, csatolhatunk hozzájuk fotókat, írhatunk listát a tennivalóinkról valamint rögzíthetünk hangfelvételeket is. A jegyzeteket külön címkékkel is el lehet látni, ráadásul ez az alkalmazás felismeri a jegyzetekben található képeken lévő szövegeket is.

 

  • Instagram

Az Instagram segítségével a tanulók könnyedén készíthetnek gyűjteményeket a képeikből, melyeket bármikor megoszthatnak. Egyedi hashtag segítségével pillanatok alatt megtalálható a keresett kép.

 

  • Snapchat

Ez a népszerű alkalmazás lehetővé teszi az együttműködést a tanulók között a tanulási folyamat során. Amennyiben a tanulókat egy virtuális osztályterembe szervezi a tanár, lehetőségük van kommentálni, képet vagy linket megosztani, és szöveget írni ezen a felületen.

 

  • Google Docs

A szöveges dokumentumok követése és kommentálása még soha nem volt ilyen egyszerű, mint a Google Docs segítségével. A vállalkozások és különböző tanulmányi csoportok egyaránt használják mind az egyszerűbb, mind az összetettebb szöveges dokumentumokkal kapcsolatos céljaik megvalósítására.

 

  • Pocket

A Pocket segítségével különböző, interneten található olvasnivalókat lehet eltárolni későbbre. A tanulás során jól használható, mert a tanulónak nem kell rögtön feldolgoznia az adott információkat, viszont bármikor a rendelkezésére állnak.

 

  • Trello

A Trello egy online csoportmunka-támogató szoftver, melyet jól tudnak használni a különböző tanulmányi csoportok is.  Megmutatja ugyanis a felhasználóinak, hogy mi a következő teendő, melyik csoporttag min dolgozik éppen, és hogy hol tartanak az adott folyamatban.

 

  • Vine

Végezetül a Vine nevű alkalmazással 6 másodperces rövid videók készíthetők. Első hallásra talán rövidnek tűnhet ez az időtartam, ennek ellenére segítheti a tanulást, ugyanis az emberi agy számára elég ennyi idő is arra, hogy információkat raktározzon el.

 

Természetesen a fentebb említetteknél sokkal több weboldal és mobilos alkalmazás létezik, amelyek segítségünkre lehetnek a hatékony tanulásban és különösen az emberekkel való kapcsolattartásban. Az általuk szerzett tanulási tapasztalat nagyon értékes, mely felkészíti a tanulót a nehéz feladatokra és a modern környezetben történő együttes munkavégzés kihívásaira.

(forrás: https://elearningindustry.com/9-ways-social-networks-in-elearning)

A szerzőről

Marton Blanka

Szóljon hozzá