Eszközök Tippek és tévhitek

Eszközök a virtuális osztályteremben

Finger pressing a social network button on a touch screen Free PhotoA virtuális osztályterem könnyebben elérhető, mint gondolnád! A továbbiakban néhány mindenki számára elérhető virtuális eszközt mutatunk be a KhanAkademy ajánlásával.

1.       Answer Pad – A számonkérés egy mobil módja tanároknak, akár mobilról is!

2.      Educreations  – Az Educreations segítségével iPad-unk felvehető táblává változtatható, amely lehetővé teszik, hogy tanulók már a magyarázatokkal ellátott anyagot sajátíthassák el akár otthonról is. Sőt mi több a kommentek segítségével egymás kérdéseit is megválaszolhatják a tanulók az oktató segítsége nélkül.

3.      BoomWriter – Egy nagyszerű eszköz a tanulói kreativitás kibontakoztatására. A tanulók együtt írhatják meg saját történetüket, szavazhatnak a folytatásról. Az így elkészült könyv, akár beköttetve meg is rendelhető.

4.      GoClass – Nagyszerű lehetőség szintén iPad-osok kurzusok létrehozására és a tanulói teljesítmény valós idejű felmérésére. A tanulók akár otthonról, saját tempójukban is dolgozhatnak.

5.      Knowmia – Az egyik legelterjedtebb oldal videók keresésére, készítésére. Az osztályterem felfordítása nem is lehetne ennél egyszerűbb!

6.      MentorMob – Közösség és eszköz egyben. Az egyik legkiemelkedőbb weboldal az adott témában. Az oktató a tanulókat segítő, otthonról is elérhető lejátszási listákat hozhat létre.

forrás: ( http://www.techlearning.com/default.aspx?tabid=100&entryid=6163 )

A szerzőről

Marton Blanka

Szóljon hozzá