Tippek és tévhitek

5 tipp a megnyerő mobil learningért

Mobil alkalmazások segítségével sokan szeretnek tanulni manapság. Nézzük meg, hogy milyen a jó mobil learning!

1.      Rövid és lényegre törő

Egy adott témát céloz meg hosszú bevezető rész és tanulási célok bemutatása nélkül. Nem megy bele túlságosan a részletekbe, és mivel nincsenek benne felesleges tartalmak általában rövid.

2.     Hasznos, releváns és időszerű

Amennyiben a tanulók számára hasznos és releváns a tartalom, még rosszabb minőségben is népszerű lehet (természetesen a megfelelő minőségre kell törekedni).

3.     Könnyen hozzáférhető

A mobiltelefon egy olyan eszköz, mely manapság szinte állandóan kéznél van, és hirtelen felmerülő problémák megoldására is használják. Nagyon fontos, hogy jól működjön benne a kereső funkció, a tanuló akár pillanatok alatt találja meg a Google térképen is, amire éppen kíváncsi.

4.     Könnyen irányítható

Ez a hozzáférhetőség kiterjesztése, vagyis a tanulónak legyen lehetősége az alkalmazást használat közben bizonyos időre megállítani és később ugyanide visszatérni. A navigáción kívül a többi funkció is megfelelően működjön, hogy gördülékeny legyen a használata.

5.     Bárhol, bármikor használható.

Az alkalmazásnak különböző eszközökön is használhatónak kell lennie, tehát alkalmazkodnia kell ahhoz a ma már általánosnak mondható igényhez, hogy bárhol és bármikor eszébe juthat a tanulónak, hogy a mobilja segítségével szeretne tanulni.

A mobil learning tehát egy nagyon praktikus módja az online tanulásnak, és a jövőben valószínűleg egyre népszerűbb módszer lesz, hiszen az okostelefonok segítségével nagyon gyorsan elérhető tanulási lehetőséget biztosít.

(Forrás: https://elearningindustry.com/mobile-learning-from-the-learners-perspective)

A szerzőről

Marton Blanka

Szóljon hozzá