Eszközök Jó gyakorlatok Tippek és tévhitek

12 ok, hogy miért válaszd a Moodle-t! – II. rész

A Moodle a világ legnépszerűbb nyílt forráskódú LMS-e, világszerte több, mint 100 millió felhasználóval. Lássuk a második 6 okot, hogy miért válaszd te is a Moodle-t!

 

7. Közösségi támogatás

A Moodle-nek van világszerte a legnagyobb, fejlesztőkből, tanárokból és designerekből álló közössége. 2015-ben megalapították a Moodle Users’ Association-t, melynek célja a Moodle-felhasználók közötti közvetítés, valamint új elemek fejlesztése a Moodle core-ba.

8. Remek dokumentáció és fórum-támogatottság

Általában a legalapvetőbb dolog, ami hiányozni szokott egy nyílt forráskódú LMS-ből, az a megfelelő dokumentáció. A Moodle-ről tonnányi dokumentáció olvasható minden egyes témáról, ami kapcsolódik a rendszerhez. Ha pedig véletlenül nem találsz számodra releváns információt, bátran kérj segítséget a Moodle-fórumokon!

9. Nagy flexibilitás és teljes testreszabhatóság

Mivel nyílt forráskódú, a Moodle egyedi igényeknek megfelelően testreszabható. A moduláris felépítése és az együttműködő designja lehetővé teszi a fejlesztőknek pluginek fejlesztését és külső alkalmazások integrálását is.

10. Nyelvi lehetőségek

A Moodle minden népszerű nyelven elérhető (természetesen magyarul is). Bárki hozzájárulhat a rendszer és beépülői folyamatosan megjelenő elemeinek fordításához. Jelenleg a Moodle-t 126 nyelvre van lefordítva (a 3.3-as verzió).

11. Megfelelés a nemzetközi szabványoknak

A Moodle a következő nemzetközi szabványoknak felel meg:

  1. Open Source Initiative (OSI).
  2. IMS LTI™ Certified.
  3. SCORM-ADL compliant.
  4. Open Badges.

12. Interoperabilitás

A zökkenőmentes integráció és a különböző forrásokból és szolgáltatóktól származó tartalom használatakor a Moodle felület úgy közvetít adatokat, hogy nyílt ipari szabványokat használ a telepítés és a támogatás elősegítésére.

 

Forrás


Október 4-5-én e-learning tréninget tartunk! Várunk, ha szeretnél behatóbban megismerkedni a tananyagfejlesztés folyamataival! Részletek és jelentkezés ITT

A szerzőről

Pauer László

E-learning szakértő az ARTudásmenedzsmentnél, tanári végzettséggel, korábbi pedagógusi és oktatásszervezői tapasztalattal.

Szóljon hozzá