Eszközök Tippek és tévhitek

Hogyan vezet a vállalati e-learning szervezeti növekedéshez?

A munkahelyi tanulás, akár céges e-learningről van szó, akár bármilyen más betanításról, határozottan jó befektetés, nem csak egy újabb költség. Hogy milyen előnyökkel jár pontosan? Lássuk!

Segít kiválasztani az igazi tehetségeket

A szervezeti növekedésben kulcsszerepe van a tökéletes csapattagok kiválasztásának. A vállalati e-learninget ma már a cégek többségénél használják a betanításhoz . Ha az új munkavállaló e-learninges tananyagokat kap a cég történetéről, kultúrájáról, és a mindennapi működéséről, akkor időhatékonyan, gyorsan naprakész tudást szerezhet, és már rögtön az első napja előtt megtudhatja, mire számítson. Ez rögtön eloszlathatja a kételyeket, és elkötelezheti őket, hiszen nem az ismeretlenbe vágnak bele. Illetve, amikor a jelölt megismeri a cég e-learninges programjait, rögtön kap egy pluszt is, amiért érdemes ezt választania. Így végsősoron a cég olyan munkavállalókat tud felvenni, akik szeretnének tanulni, növekedni, és fejleszteni magukat a jó üzlet érdekében.

Segít megtartani a tehetségeket

Felvenni tehetséges jelölteket még nem elég. Olyan gyorsan mondhatnak fel, amilyen gyorsan csak szeretnének, ha nem munkálkodunk megtartásukon. Ennek érdekében azt kell szem előtt tartanunk, hogyan segítheti a cég a saját, szakmai és személyes fejlődésüket. A mai munkaerőpiac küzd, hogy munkavállalóit állásaikban tartsa, a monoton felvételi folyamatok, és az elköteleződés hiánya nagymértékben elkedvteleníti a munkavállalókat. A modern dolgozónak olyan szervezetekre van szüksége, akik folyamatosan fejlesztik, ahol új készségeket sajátíthatnak el, ahol folyamatosan új kihívások állnak előttük, megismerhetik a legkorszerűbb technológiákat, és ritmusban tartja őket ebben a felgyorsult, dinamikus vállalati életmódban. A tehetségek pótlásának költsége jóval több, mint egy újmunkavállaló betanítása, értékét felbecsülni nem is lehet.

Segít fejleszteni a kezdő munkatársakat

A vállalati e-learning egyik legnagyobb előnye, hogy a kezdő munkavállalóknak is nagy hasznára lehet. A cégek felvehetnek bármilyen kezdő, de tanulni vágyó jelöltet, akiben potenciált látnak, és betaníthatják úgy, hogy a vállat legproduktívabb embere legyen akár, mindezt jóval kisebb költségen, mint amennyibe egy professzionális jelölt foglalkoztatása kerülne. Másrészt, modern korunk technológiai fejlődését elnézve, gyakran előfordul, hogy egyszerűen nincsen olyan ember, akinek minden képessége és tapasztalata meglenne adott munkakörre, mivel nem volt még rá ideje vagy lehetősége, hogy elsajátítsa. Ekkor a munkatársak képzése igazán hasznos, hiszen ez a sok felől érkező, különböző képzettségű ember mind ölni tudna azért, hogy lehetősége legyen elsajátítani a legújabb skilleket.

Élmezőnyben tartja a vállalatot

Mitől működik, termel, és nő egy cég, ha nem a munkavállalóitól? Ha pedig ezek a munkavállalók folyamatosan új képességeket sajátítanak el, és képben vannak a legújabb technológiákkal, amiket használnak is, az a szervezetet legyőzhetetlenné teszi! Ez a képzés és fejlesztés legfontosabb szempontja. A tanulószervezetek jól kialakított, rugalmas csapatokban működnek, minden területükön folyamatosan alkalmazkodva a piac alakulásához. Ez a fajta működés, és cégkultúra mérhetetlen előnyt képez a cégnek versenytársaival szemben.

Elkötelezi és boldogabbá teszi a munkavállalókat

A vállalatok nagy része már megértette, hogy a profit növekedésének kulcsa az elkötelezett és boldog munkavállalókban rejlik. A produktivitás növekedésével a vállalat céljai is gyorsabban teljesülnek. A vállalati e-learning számos e-learning stratégiát alkalmaz, mint például a játékosítás vagy a mikrotanulás. Ezek kiteljesedettebb, értékesebb, egyre nagyobb kihívásokat leküzdő munkavállalókat eredményeznek, ami felturbózza a munkájuk iránt érzett elégedettségüket, növeli a teljesítményüket, és csökkenti távolmaradásukat.

Ha ez még nem győzött meg teljesen, hogy bevezess e-learninget a cégednél, kérdezz meg róla bárkit, akinél már használatban van a munkavállalók fejlesztéséhez. Mi szakértőként is tudunk segíteni, írj nekünk a következő email címen: info@artudasmenedzsment.hu

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá