Érdekességek Tippek és tévhitek

5 ok arra, hogy miért éri meg egy szervezetnek képzésekbe befektetni

Amikor egy szervezet pénzügyileg nehezebb helyzetbe kerül, gyakran a munkavállalók képzése az első, amit megszüntet annak érdekében, hogy pénzt takaríthasson meg. Ez azonban sokszor nem vezet eredményes lépéshez.

A PulseLearning elkezdett foglalkozni ezzel a témakörrel és a következő kérdést tárta fel: Miért érdemes befektetni munkavállalói képzésbe gazdaságilag nehéz időszakban is? A rövid válasz, hogy a munkavállalók képzése és fejlesztése lényeges szempont lehet a szervezet jövőbeli sikereihez.

Régen a munkavállalókat olvasás, írás és matematikai készségek szerint csoportosították. Ezek azonban ma már nem elegendők a szervezeti környezetben, mely folyamatosan reagál a technológiai fejlődésre és a gyorsan változó társadalmi és gazdasági változásra.

Ahhoz, hogy a munkavállalók hatékonyak, produktívak és alkalmazhatók legyenek, olyan új készségekre van szükségük, mint:

  • kritikus gondolkodás és problémamegoldás,
  • jó kommunikációs készség,
  • együttműködés,
  • kreativitás és innováció.

A munkavállalók kiemelkedően fontosak, hiszen egy szervezet általuk tudja elérni az üzleti céljait. Egy hatékony képzés, mely a szervezetre van kifejlesztve, biztosítani tudja a munkavállalói számára a következő generációs készségeket, miközben számos üzleti előnyt vonz maga után.

Íme néhány ok amellett, hogy miért érdemes befektetni a munkavállalók képzésébe:

1.Támogatja az utódlási terveket

A munkavállalók folyamatos képzése és fejlesztése támogatja az utódlástervezést azáltal, hogy növeli a munkavállalók tapasztalatait és alkalmassá teszi őket olyan vezetői szerep betöltésére, melyek elérhetővé válnak a szervezetben. A tehetségállományok növelése csökkenti annak a kockázatát, hogy a munkavállalókban félelem alakuljon ki aziránt, hogy a “pótolhatatlanok” elhagyják a szervezetet. Az utódlástervezést támogató képzések magukba foglaljak a vezetést, stratégiai döntéshozatalt, hatékony menedzsmentet és a szerepspecifikus készségeket.

2. Növeli a munkavállalók értékét

A hatékony képzés felhasználható a munkavállalók továbbképzésére vagy készségeik növelésére. A továbbképzés magába foglalja a munkavállaló meglévő tudásának továbbfejlesztését és több szakértőt biztosít egy adott területen belül. A készségek fejlesztése új munkavállalókra vagy új feladatok ellátásának megoldásaira irányul.

3. Csökkenti a lemorzsolódás mértékét

A munkavállalók fejlesztésébe történő befektetéssel csökken a szervezetből való kilépés. Egy jól megtervezett képzés karrier lehetőségeket biztosít a szervezeten belül, ezzel elkerülhető, hogy a munkavállalók máshol keressenek lehetőségeket. Másik pozitívuma, hogy ezáltal csökkenthetők a toborzási költségek.

4. Növeli a munkavállalói hatékonyságot

A képzések növelik a munkavállalói hatékonyságot és produktivitást a mindennapi munkavégzésben. Másrészről pedig segíthet egy szervezetnek abban, hogy következetessé váljon a folyamatok betartásában, valamit megkönnyítheti az eredmények kitűzését, megtervezését és a szervezeti célok elérését.

5. Versenyelőnyt biztosít

Ha egy szervezet képzéseket biztosít a munkavállalói számára az hozzájárulhat egy jó hírnév kialakulásához és előnyt jelenthet a versenytársakkal szemben. Számos vállalkozás telített piacokon működik, így gyakran a kis dolgok azok, amik megkülönböztetnek egy szervezetet a többitől.

Forrás: https://elearningindustry.com/5-reasons-need-invest-employee-training

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá