Érdekességek Jó gyakorlatok Tippek és tévhitek Trendek

Karácsonyi e-learning

Az első gondolat, ami eszünkbe juthat az e-learningről, valószínűleg a csoportos oktatás, főként cégek munkavállalói számára.  De gondolkoztál már azon, hogy ne a megszokott módon alkalmazd az online képzéseket az ügyfeleid számára?

Ha egy kicsit kilépünk a szokványos sémából, rátalálhatunk más lehetőségekre is, amit az e-learning nyújthat számunkra. A karácsony közeledtével különösen jól jön ez, amikor az üdvözlők, köszöntések küldésének és fogadásának sorát éljük át.

Ahelyett, hogy szöveges üzeneteket, üdvözlőkártyákat küldenénk, mi lenne, ha az e-learninget használnánk fel mindezekre?

Egy rövid tananyagot készítve, meglephetjük az ügyfeleinket egy játékos, kreatív köszöntéssel, ami eltér a megszokottól, és biztos mindenki számára maradandó marad.

Egy ilyen tananyagba számos lehetőséget kihasználhatunk:

  • használhatjuk a történetmesélést, hiszen építhetjük az anyagot egy karácsonyhoz kapcsolódó mese köré,
  • létrehozhatunk gamifikációs elemeket,
  • használhatunk karácsonyi ikonokat, animációt,
  • játékosított tananyagot készítve karácsony tematikájú kitűzőket szerezhetnek a résztvevők,
  • a tananyag elvégzőinek pedig ünnepi hangulatú oklevelet is adhatunk át a végén.

Milyen további előnyöket tartogat magában egy ilyen tananyag a figyelemfelkeltésen túl?

  • Egyrészt egy ilyen tananyagba bemutathatunk olyan e-learning elemeket, amit esetleg ügyfeleink még nem ismernek, így a jövőben ez akár új igények megjelenését is jelentheti számunkra.
  • Ha a történetbe belevisszük a cégünket, akkor ügyfeleink jobban megismerhetnek bennünket, ami növelheti az elkötelezettséget bennük a cégünk iránt.

Az e-learning egy remek eszköz, amely számos célra használható. Munkatársaink, vagy ügyfeleink oktatására, marketingre, értékesítésre, vagy akár szezonális üdvözlésekre… a lista végtelen lehet. Bátorítunk, hogy merj kilépni a megszokottból, és kísérletezni az e-learning adta lehetőségekkel!

Forrás: https://elearningindustry.com/could-santa-claus-teach-about-elearning-christmas

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá