Trendek

5 tipp az eszközfüggetlen e-learning dizájn kialakításához – 2.

Cikksorozatunkban minden csütörtökön megismersz egy-egy újabb módot arra, hogy miként tudsz olyan e-learning dizájnt kialakítani, ami teljesen eszközfüggetlen, tehát ugyanolyan jól mutat okostelefonon netezve, mint laptopon, vagy tableten.

Az eszközfüggetlen dizájnt a HTML5 támogatja

 

Az eszközfüggetlen dizájn mindig HTML5 verzióban készül, ez a jelenlegi standard web kód az oldalak készítéséhez és az internetes tartalom megjelenítéséhez. A HTML5 valójában azért felelős, hogy az adott weboldal hogyan fut le, miként jelennek meg benne olyan elemek, mint a videók, audió fájlok, és hogyan végzi az oldal a navigációt zökkenőmentesen, extra pluginok nélkül.

Manapság a modern internet-felhasználók HTML5-tel dolgoznak, és a többségük meg is bízik benne minden alkalommal, amikor használja az internetet. Az e-learning dizájnereknek nem kell aggódniuk miatta amikor éppen tananyagot fejlesztenek, hiszen nem kell érteniük a bonyolult HTML5 kódokhoz azért, hogy egy flexibilis anyagot tudjanak elkészíteni. Számukra nagy könnyebbséget jelent az, hogy a tananyagfejlesztő szoftverek segítségével könnyen és gyorsan van lehetőség arra, hogy HTML5-ben publikáljuk az elkészült kurzust.

 

Forrás

A szerzőről

Müller Andrea

Tananyagfejlesztő az ARTudásmenedzsmentnél, aki több éves e-learning fejlesztői és pedagógiai tapasztalattal rendelkezik.

Szóljon hozzá