Jó gyakorlatok

Kiváló e-learning tartalmak – visszaidézés

Gyakori kérdés, hogy milyen témák, tárgyak oktathatóak e-learninggel, van-e egyáltalán olyan téma, amit nem lehet elektronikusan feldolgozni. Blogunkon rendszeresen mutatunk meg gyöngyszemeket, amelyek azt az állítást támasztják alá, hogy bármi oktatható e-learning segítségével. Összegyűjtöttünk néhány szemléletes példát, amelyekről nem is gondolnánk, hogy oktatásuk megvalósulhat elektronikusan is.

Nővér: Egészségügyben tapasztalatot szerezni kívánó tanulók ismerhetik meg a nővér szakma gyakorlati tudnivalóit legyen az vérvétel, vagy fertőzések megállapítása.

Búvárkodás: A tananyag egy egyszerű, mégis motiváló kerettörténetbe foglalva tanítja meg a búvárkodás alapjait. Ha jól oldjuk meg a feladatokat, kincsre lelhetünk.

Marsra szállás: A NASA által készített szimulátor segítségével feltérképezhetjük a világűrt. Olyan szemszögből láthatjuk a bolygókat, űrszondákat, amilyenben eddig nem lehetett részünk, sőt még Marsra szállással is megpróbálkozhatunk.

Metró szerelvény vezetés: Metróvezetőként élhetjük át az újonnan üzembe helyezett metrószerelvények adta élményt. A szimulátorral az Örs vezér teréről indulva próbálhatjuk ki, mennyire tudjuk tartani a menetidőt.

Fontos sürgős mátrix: Időgazdálkodási készségeinket is hatékonyan fejleszthetjük e-learning segítségével. A tananyagban interaktív elemekkel készíthetjük el saját fontos sürgős mátrixunkat.

Ezek persze csak példák arra, hogy mennyi minden tanítható meg e-learning segítségével. Blogunkon több, hasonlóan szemléletes példát is hoztunk fel, ezeket IDE kattintva nézhetitek meg újra, tananyagdemóinkat pedig honlapunkon érhetitek el.

A szerzőről

Elter Luca

Szóljon hozzá