Jó gyakorlatok

Ismered Afrikát?

Mexikó államait, vagy esetleg az olasz tartományokat? Iskolás éveink földrajz óráit idézhetjük fel, amikor a Click that hood tartalmával kezdünk „játszani”. A Portál lényege, hogy egy vaktérképen kell a felvillanó országot, megyét, települést megjelölni, némi segítséggel. Két nehézségi fok közül választhatünk. Kezdőknek az adott területnek csak pár része villan fel, a haladó szint esetében pedig az összes. Így Európa esetében először 20 országot kell elhelyeznünk, a haladóban pedig az összeset.map

Ahogy végignézzük a listát, látható, hogy a kontinensek országait gyakorolhatjuk, az amerikai államokat is, de például Magyarország még nincs kidolgozva. Egyenlőre Komárom-Esztergom részeivel ismerkedhetünk, pedig érdemes lenne elkészíteni például megyéinket, vagy Budapest kerületeit.

Az oldalt nem csak iskolás gyerekeknek ajánljuk, hanem minden korosztálynak. Kollégáink is nagy lelkesedéssel kezdték el kattintgatni Afrika országait, az 1914-es Európa nagyhatalmait, és érdekes megállapítások születtek. Személy szerint Dél-Amerikával is kicsit bajban voltam.

A földrajzi egységek listáját bárki bővítheti, aki kedvet érez, és rendelkezik némi kódolási ismerettel, mi is elgondolkodtunk rajta, így nem kizárt, hogy nemsokára beszámolunk az eredményről.

A szerzőről

Elter Luca

Szóljon hozzá