Jó gyakorlatok

Segítség álláskeresőknek

Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) egy moodle rendszeren keresztül ad munkaügyi és munkajogi ismereteket az álláskeresőknek és minden olyan munkavállalónak, aki érdeklődik a témák iránt.moodle

A Munkavállalói Akadémián több kurzusra is be lehet iratkozni ingyenesen, ehhez csupán regisztráció szükséges. A feltöltött anyagok jelenleg elektronikus olvasókönyvekből és az azokhoz tartozó olvasókönyvekből állnak, ezek viszont jól strukturált formában, képekkel illusztrálva jelennek meg. Reméljük a későbbiekben több, moodle adta lehetőséget fognak a készítők kiaknázni és valódi, interaktív SCORM-szabványos tananyagok is helyet kapnak a kurzusok közt.

A kezdeményezés hiánypótló, hiszen sok esetben a fiatalok nem kapnak az iskolás évek alatt felvilágosítást az álláskeresés módjairól, önéletrajzírásról, az interjú buktatóiról. Örömmel olvastunk arról, hogy valaki milyen formában lehet foglalkoztatott, milyen papírokkal, így a tanulók egységes képet kapnak arról is, hogy hogyan kerülhetik el a feketén foglalkoztatottság veszélyeit.

Miután az érdeklődők megismerkedtek a kicsit száraz munkajoggal, gyakorlatiasabb témákat is elsajátíthatnak, úgymint az önéletrajzírást, álláskeresési helyeket térképezhetnek fel, de a munkaerőközvetítő cégek működését is megismerhetik.

Véleményeket kommentben várjuk, amennyiben pedig érdeklődik megoldásaink iránt, ezen a felületen teheti fel kérdéseit.

A szerzőről

Elter Luca

Szóljon hozzá