Jó gyakorlatok

Infografikák tanuláshoz

Egyre több hírportálon és nyomtatott lapban látunk infógrafikát, amely egyrészt érdekessé, áttekinthetővé, másrészt könnyebben emészthetővé teszik a cikket. Ezt pedig a rajz, fénykép és szöveg eszközárának együttes használatával éri el. A Wikipédia szerint több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz, és informatívabb, mint önmagában az írott szöveg.

infografika_elearning

Az interneten is robbanásszerűen növekedtek meg az infógrafika készítő felületek. Még mielőtt belekezdenénk saját infógrafikánk készítésébe, javasoljuk, hogy tájékozódjunk, nézzünk meg minél több kész ábrát, mentsük el kedvenceinket.

Az eddig leírtak alapján tagadhatatlan, hogy ezek a grafikák oktatásban különösképp jól alkalmazhatóak. Ennek támogatására jött létre az elearninginfographics.com oldal, ahol olyan népszerű és innovatív témákban találunk kész ábrákat, mint a mooc, gamification, vagy a mobil tanulás. Az oldal hátránya annyi, hogy az ábrák angolul vannak, de rengeteg típusát találhatjuk meg az infógrafikáknak, melyek segíthetnek a későbbiekben.

Véleményeket kommentben várjuk, amennyiben pedig érdeklődik megoldásaink iránt, ezen a felületen teheti fel kérdéseit.

A szerzőről

Elter Luca

1 hozzászólás

Szóljon hozzá