Jó gyakorlatok Trendek

A Coursera 10 leglátogatottabb képzése 2017-ben (I. rész)

A Coursera, a világ legnagyobb nyílt online kurzus szolgáltatója 2017-es legjobb, legnépszerűbb kurzusaiból szemezgettünk.

2017 végére, több mint 8000 online képzést érhettek el ingyen az érdeklődők a legkülönbözőbb tudományágakban. Ezeken a tréningeken több, mint ötvenmillió hallgató vett részt. Mi most a Coursera, a világ legnagyobb nyílt online kurzus szolgáltatója 2017-es legjobb, legnépszerűbb kurzusaiból szemezgettünk. Lássuk a TOP 10-et!

  1. Gépi tanulás, Stanford University

A Gépi tanulás a Mesterséges Intelligencia egyik ága. Olyan rendszerekkel, számítógépekkel foglalkozik, melyek előzetes betáplált példák, adatok alapján későbbi helyzetekben önállóan jó döntésre tudnak jutni, tehát tapasztalatokból tudást generálnak. Az elmúlt tíz évben ilyen rendszereknek köszönhetjük az önjáró autókat, a beszédfelismerő programokat, a hatékonyabb web keresést és az emberi géntérkép mélyebb megértését.

 Még többet szeretnék róla tudni.

 

  1. Neurális hálózatok és a mély tanulás, deeplearning.ai

A deep learning (mély tanulás) paradigmán alapuló mély neurális hálózatok az elmúlt években óriási fejlődésen mentek keresztül. A tudományterület szakértői úgy gondolják, hogy a deep learningnek köszönhetően hasonló paradigmaváltás előtt áll az ember-gép kapcsolat, mint amilyen változást hozott életünkbe korábban az internet vagy az okostelefon.

Még többet szeretnék róla tudni!

 

  1. Tanuljunk tanulni, Kaliforniai Egyetem, San Diego

Ebben a kurzusban tanulási technikákat sajátíthatunk el, amit aztán bármely tudományterületen sikeresen alkalmazhatunk az ismeretek könnyebb megszerzése érdekében. Megismerjük, hogyan használ az agyunk két különböző tanulási módot és hogyan alkot információt a különböző egységekből. Olyan gyakorlatokat tanulhatunk meg, amivel megváltoztathatjuk a gondolkodásunkat és ezáltal az életünket is.  Legyünk akár művészet, zene, irodalom, matematika, sport, vagy más szakterület hallgatói, művelői.  Az angolon kívül portugál, spanyol és kínai nyelveken is elérhető.

Még részletesebben érdekel.

 

  1. Bevezetés a matematikai gondolkodásba, Stanford Egyetem

Megtanulhatod, hogy hogyan gondolkodtak a nagy matematikusok. Egy ütős kognitív folyamatot ismerhetsz meg, amely évezredekkel ezelőtt alakult ki. A matematikai analitikus gondolkodás nem egyenlő a matematika művelésével, legalábbis nem a matekpéldákon keresztül ismerhetjük meg. Az iskolai matematika tantárgy a tanulási folyamatokra fókuszál és nagyon leegyszerűsített problémák megoldását tanítja. A kulcs a sikerhez az, ha megtanulunk gondolkodni mélyen magunkban, ami hatalmas erőforrás és érték lehet a mai világban.

Többet szeretnék tudni!

 

  1. Bitcoin és a kriptovaluták technológiája, Princeton University

Az utóbbi hónapok tőzsdei sztárjai, a digitális fizetőeszközök, a kriptovaluták.

Ahhoz, hogy megértsük, mi a különleges a Bitcoinban és más kriptovalutákban, szükséges megértenünk a mögöttük álló technológiát és folyamatokat. Hogyan működnek? Mitől különleges a Bitcoin? Mi határozza meg a kriptovaluták árfolyamát?  Milyen a szabályozásuk? Hogyan maradhat névtelen egy Bitcoin felhasználó? Az alapfogalmak megismerése mellett ezekre a kérdésekre is választ kapunk ezt a képzést elvégezve.

Részletesebben szeretnék olvasni róla.

 

 

Jövő héten folytatjuk a másik öt képzés bemutatásával!

A szerzőről

Pauer László

E-learning szakértő az ARTudásmenedzsmentnél, tanári végzettséggel, korábbi pedagógusi és oktatásszervezői tapasztalattal.

Szóljon hozzá