Érdekességek Jó gyakorlatok

Binge-learning a munkahelyen

Hány sorozatot néztünk már meg egyhuzamban? Pörgetve a részeket gyors egymásutánban amíg a reggeliidőből egyszer csak sötét lett, akkor meg már úgyis mindegy volt, folytathattuk tovább. Ez a binge-watching.  A Netflix, az HBO GO már szinte minden háztartás része, és amilyen szívesen válogattunk a kölcsönzőben régebben, olyan gyorsan átálltunk arra, hogy minden egy klikkre legyen tőlünk. Egy jó sorozat lebilincsel. Lehetne ilyen egy kurzus is? Létezhet binge-learning? A munkahelyi tanulás rendkívül fontos, mind a munkaadók mind a munkavállalók szempontjából, ezért a képzés és fejlesztés területére egyre nagyobb hangsúly helyeződik. Nekik viszont versenyezniük kell a felhasználók katartikus élményivel, amit egy-egy sorozat jelenthet.

  1. Szórakoztató videókra fel!

A Youtube-bal közös világban egy szimpla PowerPoint prezentációval már nem sokra megyünk. Két ásítás között a munkavállalók annyit tanulnak amennyi minimum kötelező, tovább egy lépést sem tesznek. A sorozatok, amiket szeretünk nézni, amiktől függővé válunk, gyorsak, egymásra épülnek, érdekfeszítőek, és bármikor rendelkezésünkre állnak. A tananyagnak a tanuló sejtjei közé kell beépülnie, de nem csak tudásszerzés szempontjából, hanem meg kell pendítenie azokat a bizonyos dopamin-húrokat is, melyek a boldogsághormonokat szabadítják fel egy-egy sikeresen elvégzett modul után. Ez az, ami motiválni fog egy következő elvégzésére, visszajelzés adásra, és igen, a függőségre is.

  1. Könnyítsük meg a tanulók dolgát!

A tanulótérbe való bejelentkezés legyen pont olyan egyszerű, mint a sorozatunk elindítása. Ha bejutottunk a keretrendszerbe, hány kattintásra van a tananyag? Rögtön megtaláljuk, vagy keresni kell? Ha épp nincs függőben modulunk, ajánl fel rögtön újat, amit elvégezhetünk? Menthetük-e le számunkra fontos információkat, jelölhetünk-e meg kedvenceket? Hogy ezekre a kérdésekre mind igennel tudjunk válaszolni, dolgozzunk össze az IT-sokkal, és paraméterezzük gondosan a keretrendszert, mielőtt élesbe áll. Így lesz igazán intuitív és mélyre hatoló tudásszerzésünk.

  1. Gerjesszünk étvágyat hozzá!

Mármint szó szerint. A sorozatnézésnek szerves része a nassolás, legyen a tanulásnak is az. Terjesszük el a hírt, hogy az iroda konyhájában extra pattogatott kukoricák, csokik és egyebek bújnak, használja fel bátran őket a tanuló, mielőtt belekezd a tanulásba. Mindenki ízlését ugyan nem találhatjuk el, de bevezethetjük azt is, hogy minden héten egy napra sütnek a munkatársak otthon, és ezeket megosztva tanulnak és majszolnak egyszerre, ez még közösségi élmény is. És mindehhez csak egy jól eltalált körüzenet, profi tananyagok, és kreatív kollégák kellenek.

  1. Osszunk meg heti előzeteseket!

Hetente egyszer küldjünk frappáns betekintést a tanulóknak, hogy milyen izgalmas dolgokról tanulhatnak. Rövid videók formájában ez abszolút emészthető, látványos, és nagyban támogatja az elköteleződést is. Rövid videók vágása a mai fiatal munkavállalóknak már a vérében van, de rengeteg olyan program létezik, amivel egyébként bárki megtanulhat – keressünk rá, kérjünk segítséget. Még egy ötlet: kérjük meg a fiatalokat, hogy készítsék el a videót, így az ő érdeklődésük már garantált a képzés iránt.

  1. Kapjon jutalmat a hónap tanulója!

Vannak, akiket a lelkesítő videóelőzetesek, vannak akiket az ingyen nasi, de sokakat a versenyszellem motiválni. Jelöljünk meg díjat (pl.: jobb parkolóhely egy hónapig, ingyen ebéd egy hétig, vagy egy új kütyü, bármi tényleg értékelhető jutalom). Hirdessük ki a kihívást mindenki előtt, dokumentáljuk a győzteseket, mutassuk meg eredményeiket a többieknek is, így már egymást is motiválják a munkatársak.

 

Forrás: Bodell, L. (2018. 01. 03). House Of Smarts: 5 Ways To Get Teams Binge-Learning. Letöltve: 2019. 02. 14, URL: https://elearningindustry.com/house-smarts-5-ways-get-teams-binge-learning

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá