Érdekességek Eszközök

Grafikai eszközök az e-learningben

A vizuális tartalom gondos összeállítása hatékony recept arra, hogy e-learninges tananyagunk szuper jó legyen. Ha nem vagyunk grafikusok, vagy dizájnerek, nincs arra időnk, hogy megtanuljunk különböző professzionális programokat kezelni, akkor sem kell kétségbe esni, rengeteg platformon tudjuk elképzeléseinket így is megvalósítani ma már. Legtöbbjük még ingyen is van!


CANVA
A Canva egy ingyenes grafikai tervező oldal. Millió fotóhoz, grafikához, betűtípushoz ad elérést a regisztráció után, ezekkel gyakorlatilag bármilyen kontentet létrehozhatunk, közösségi média posztoktól kezdve prezentációkig, meghívókig, profi marketing anyagokig. Rendkívül felhasználóbarát, és segíti a kevésbé kreatív tervezőket is rengeteg sablonnal, amiket szintén kedvünkre alakíthatunk.

PAINT.NET
Szintén ingyenes, fotószerkesztő szoftver Windows-ra. Intuitív felhasználói felülettel, és a tervező számára minimum szükséges funkciókkal rendelkezik. Egyszerű formákat tudunk vele rajzolni, speciális effekteket a képhez adni, vagy rétegezni, stb.


BLIPSHOT
A Blipshot egy gyors és egyszerű képernyő rögzítő eszköz. Képernyőképeket készíthetünk vele oldalakról egy kattintással. Rendezhetjük is ezeket, és lementhetjük .png fájlként. Ez egy kiegészítő eszköz Google Chrome-ra, ami működik Windows-on, Mac-en, és Linux-on is.

FIGMA
A Figma egy felhő alapú tervező szoftver. Megadja a projektek dizájnolásához szükséges összes eszközt, beleértve a vektorokat, a prototípus készítő alkalmazásokat, és a kód generálást. Ráadásul, meg is oszthatjuk az általunk készített dizájnokat az ügyfeleinkkel anélkül, hogy nekik le kellene tölteni bármilyen szoftvert az anyag megtekintéséhez, vagy szerkesztéséhez. A Figma nagyon jó választás magasabb szinten dolgozó
tananyagfejlesztőknek.


BACKGROUNDBURNER
Ez szintén ingyenes eszköz ahhoz, hogy eltávolíthassuk a kívánt kép hátterét egyetlen kattintással. Még kézzel sem kell kijelölnünk az eltávolítandó területet ahhoz, hogy rétegekre oszthassuk a képet, a program automatikusan megcsinálja.

IMGFLIP
Az Imgflip segít abban, hogy az álló képeket és dizájn elemeket életre kelthessük. Használata nagyon egyszerű és ingyenes, készíthetünk vele GIF-eket, animációkat videó fájlokból, Youtbe-ról, vagy saját képekből is akár. Kiválóan és egyedien feldobhatjuk vele e-learning
tananyagunkat.

PHOTOCOPA
Van, hogy olyan képet kell választanunk fejlesztőként az anyagunkba, ami bár tartalmilag odaillő, színekben mégis eltér, és ezzel széttagolja a gondosan megtervezett dizájnt. Ezt megoldhatjuk a Photocopa-val, ahol át tudjuk alakítani a képek színeit, hangulatát, hogy pontosan passzoljon igényeinkhez. Szintén ingyen.

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá