Eszközök Jó gyakorlatok Trendek

3 tipp és 4 e-learning eszköz a kreatív tanulóknak

A továbbiakban bemutatunk néhány hasznos tippet és számos remek e-learning alkamazást a kreatív tanulók számára.

Manapság a legtöbb tanuló felszabadul a régi oktatási paradigmák alól. Ahogy a világ gyorsabban fejlődik, mint korábban bármikor, úgy fejlődnek és változnak a tanulási módszerek és folyamatok is. Így aztán a tanulásnak egyre újabb és érdekesebb módszerei jelennek meg.

Három tipp a gyors és hatékony online tanuláshoz

Kedves tanulók, ha gondot okoz a sok információ megjegyzése, hadd ajánljunk néhány innovatív módszert, melyek segítik a gyorsabb és hatékonyabb tanulást!

1. Alakítsd dallá az adatokat!

Ugye, milyen könnyű volt megjegyezni a kedvenc dalaid szövegét? Az adatok dalba ültetésével sokkal könnyebben lehet emlékezni rájuk. A felnőttek könnyedén emlékezhetnek a kedvenc számaikra évtizedek után is, viszont ha egy beadandóról kérdezed őket, valószínűleg a címére sem fognak emlékezni. Szóval ha megakadnál, jusson eszedbe, hogy a zene segít!

2. Játékosítsd a tanulást!

Ki ne szeretné a játékokat? Ahelyett, hogy órákon keresztül bámulnál egy tankönyvet, alkoss egy olyan játékot, ami segít megjegyezni az anyagokat! Nézzük például a Monopoly-t! Ha a barátaiddal játszol, amikor valaki egy ingatlanra lép, válaszolnia kell egy olyan kérdésre, ami a tanult témához kapcsolódik. Így minden mókás és egyszerű lesz, próbáld ki!

3. Tarts kreatív szüneteket!

Tartsd észben, hogy a tanulás közbeni rövid szünetek rendkívül hasznosak. Amikor szünetet tartasz, Facebookozás helyett például olvass el egy fejezetet a kedvenc könyvedből, vagy sétálj egyet, hogy kitisztítsd a gondolataidat! Az interneten is szórakozhatsz, de nem az a legjobb módja a szünet tartásának. A lényeg, hogy a legjobban ki tudd használni a szabadidődet.

 

Modern világunkban az e-learning lassan az legnépszerűbb formája lesz az új információk szerzésének. Az e-learning folyamatok nem ismernek határokat, minden egyes tanuló külön igényei szerint alakíthatóak, így mindenki a saját ütemében tanulhat és fejlődhet. Vannak akik könnyebben tanulnak vizualizálás útján, vannak akik hallgatás, vagy mozgás segítségével a leghatékonyabbak. Az e-learning mindenkinek tud megoldást nyújtani.

4 e-learning eszköz a kreatív tanulóknak

1. Trello

A Trello egy olyan alkalmazás, melynek segítségével rendszerezettebbek és hatékonyabbak lehetünk. A Trello rendszere a Kanban-módszeren alapul, melynek köszönhetően minden simán fut és szép, áttekinthető kezelőfelületet biztosít. Kártyákat, listákat és táblákat lehet készíteni, amelyek használatával minden sokkal egyszerűbben menedzselhető.

2. Momentum

A Momentum egy Google Chrome beépülő, nagyon egyszerűen és hatékonyan használható. Online feladatlisták készíthetőek vele – a böngésző megnyitásakor automatikusan megjelennek az aktuális feladatok.

3. Camtasia

A Camtasia segítségével felvehetsz bármit, amit csinálsz a pc-den, és utána megszerkesztheted. Remek eszköz oktatóvideók készítésére, egy összetett témát könnyedén át lehet alakítani interaktív videóvá.

4. Articulate Storyline

Ez az eszköz segít az unalmas tartalmak interaktív tananyaggá való alakításában. Az Atriculate Storyline kezelőfelülete hasonló a PowerPoint-hoz, így könnyedén importálhatók prezentációk, melyek interaktívvá tehetőek triggerekkel, feladatokkal és változókkal.

 

Jövő héten folytatjuk a listát további eszközökkel!

 

 

Forrás


Október 4-5-én e-learning tréninget tartunk! Várunk, ha szeretnél behatóbban megismerkedni a tananyagfejlesztés folyamataival! Részletek és jelentkezés ITT

A szerzőről

Pauer László

E-learning szakértő az ARTudásmenedzsmentnél, tanári végzettséggel, korábbi pedagógusi és oktatásszervezői tapasztalattal.

Szóljon hozzá