Érdekességek Eszközök

Interaktív tanulási eszközök

A játékosított tanulási folyamatok nagyon kalandosak. Motiválóak, kihívást állít a tanuló elé, jó élmény, és fenntartják a figyelmet is, így a képzésünk hatékonysága is mérföldekkel javulhat.

A Kahoot például egy jól használható játék alapú platform. Néhány perc alatt készíthetünk különböző játékokat (ezeket hívják kahoot-nak), vagy kvízeket egy-egy témára, vagy nyelvtanulásra. A formáját mi választjuk ki, adhatunk hozzá videókat, képeket, diagrammokat is.

Quizgame egy másik olyan tananyagfejlesztő szoftver, amivel játékosított képzéseket hozhatunk létre. Olyan játékokra ad lehetőséget, mint a Prison break, a Do or die, vagy a Big escape, amik izgalmasabbá teszik a tanulást, versenyszellemet alakítanak ki, és könnyedén irányítják a tanulást a hatékonyság útján.

Léteznek olyan böngésző alapú szerkesztők is, ahol bármilyen videót átalakíthatunk interaktív élménnyé úgy, hogy hotspotokat adunk hozzá. Ilyen program a WIREWAX. Ezeket a videókat mobilon, tableten, és asztali gépen is le tudjuk játszani.

A Vyond is egy videószerkesztő, ahol rengeteg eszköz segítségével animációkat készíthetünk. Különböző templatek, hangok, figurák, alakzatok, realisztikus mozgású karakterek állnak rendelkezésünkre, így egészen egyedi tartalmat gyárthatunk mindenféle szituációra.

Forrás:
https://www.ispringsolutions.com/blog/50-best-instructional-design-software-tools?fbclid=IwAR2PBxFzXMkz2qprrnvBdpo22fdZNIHjdics5fYof8BIZHwQbBFEQ0fFW98

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá